Påmelding

Du melder deg på Helgelandsskeid ved å sende en epost til grete.meisfjord@hotmail.com. Skriv hvem som rir, navn/rase/alder på hesten og hvilken vanskelighetsgrad du kunne tenke deg å starte i. Vi kjører i år to klasser: feilfri og lett klasse. Den lette klassen er likevel ikke så «lett». Se løypebeskrivelse for mer informasjon..

Betaling av påmeldingsavgift skjer via kort eller vipps i sekretariatet ved ankomst på Kjærstad Stadion lørdag.

 

Sikkerhets sjekk

Når du ankommer stevneplassen vil det være en funksjonær der som viser deg til nærmeste parkeringsplass. Når du har parkert finner du veien til sekretariatet der du får utlevert startnummer-trøye. Så er det bare å gjøre seg klar til start og møte opp til sikkerhetssjekk. Dette er i tråd med krav til offisielt regelverk for skeid. Du kan lese mer om sikkerhetssjekken på www.hesteskeid.no.

Mønstring

Det blir også i år anledning til å mønstre hesten for Susan Hellum og få en muntlig beskrivelse av hestens bevegelser og eksteriør. Dette er frivillig.

I pausen før premieutdeling vil det bli demonstrasjon av riddersportsøvelser. Her kan også dere deltakere få prøve dere. Det vil bli anvist plass for mønstring og riddersport på stedet.

Diplom unghester Nordlandshest/Lyngshest

For å stimulere til videre avl og aktiv bruk av rasen nordlandshest/lyngshest har lokallaget nordlandshest/lyngshest Helgeland nå mulighetene til å tilby et diplom til unghester fra 1 år til det året hesten fyller 3 år. Diplomet er en økonomisk støtte, og størrelsen på støtten avhenger av hvor mye midler det ligger i fondet som kommer inn på grasrot andelen tilknyttet vårt lokallag.

Pengene går til den som står som er registret som eier av hesten til Norsk hestesenter i det hesten blir meldt på Helgelandsskeid. Diplomet er åpent for alle unghester av rasen, hingst, hoppe og vallak.

Krav til eier: Eier av hesten må være medlem i laget og kunne vise til at han eller hun gir sin Grasrot andel fra Norsk Tipping til lokallaget Nordlandshest/Lyngshest Helgeland. For at diplomet skal bli tildelt og utbetalt må hesten delta på Skeid, og vises på hoppe og unghest utstilling samme år. For 2019 vil det si utstilling i Korgen 7. september.

Krav til hesten:

1 år gammel: Hesten skal vise at den er leietemt. Utvalgte øvelser velges i løypa. Hesten bør være lett å starte på signal og klare å stå stille ved stopp.

2 år gammel: Hingster skal vises i hodelag med bitt. Det er valgfritt om du vil leie eller tømmekjøre løypa.

3 år gammel: Alle unghester børe være tilvendt hodelag, sele og tømmer. Det er valgfritt om du vil kjøre med vogn eller bare tømmekjøre løypa.

Gi beskjed ved påmelding om hesten skal være med som kandidat for dette diplomet.

 

Foto: Sindre Myrvang

Veibeskrivelse til Kjærstad Stadion

Følg skilting mot flyplassen. Når du kommer til avkjøringen til flyplassen fortsetter du rett fram. Du tar neste veg til høyre (skiltet skistadion og Skeid). Det vil være skiltet til Skeid/Skistadion resten av veien fram til dit du skal. Det vil være funksjonærer til stede som hjelper til med å finne parkering til biler og hengere. Blir du i tvil, ring Per Heimstad på tlf 917 50 235.

 

Krav til utstyr

Ryttere skal bruke godkjent sikkerhetshjelm og fottøy med fornuftig hæl slik at en ikke blir hengende fast i stigbøyler. Sikkerhetsvest kan være en fordel, i alle fall for de yngste rytterne. Sporer er ikke tillatt.

Det er kommet nytt regelverk for sikkerhet for alle offisielle Skeid arrangement. Du kan lese mer om dette på nettsiden hesteskeid.no. Utstyret du velger skal være i orden og ikke medføre skade på hesten. Husk at du skal ha kontroll over hesten din, til enhver tid – også når den blir opprømt over andre hester og ny plass. Vi krever hodelag med bitt til alle hingster fra 2 års alder.

Det vil være en rullestolrampe tilgjengelig på området ved behov. Gi beskjed ved påmelding om dette.

Foto: Sindre Myrvang

Om helsetilstand og smittevern

CORONAVIRUS: Det har ved starten av 2018 blitt påvist coronavirus på to staller på Helgeland. Det er mistanke om smitte på ytterligere en stall. Veterinær Hanne Haga skriver på Rana Veterinærkontor sine sider følgende om viruset:

Coronavirusinfeksjon vil kunne gi følgende symptomer:
* Feber
* Nedstemthet
* Manglende appetitt
* Milde kolikk symptomer
* Endret konsistens og lukt på avføring.

De fleste hestene blir symptomfrie i løpet av 1-4 dager. Med riktig behandling er dødeligheten lav. Viruset blir skilt ut med avføring og tatt opp gjennom munnen til hesten. Ca 20-60% av hestene som kommer i kontakt med viruset blir syke.

Viruset kan skilles ut i avføring i inntil 21 dager etter at hesten er feberfri. Ved mistanke om sykdom må veterinær kontaktes.

Det vil si at du bør følge med i tiden fram mot skeid at hesten din er frisk og symptomfri. Selv hester som har vært infisert med viruset eller har stått på stall med andre virusinfiserte hester, er etter 21 dager ikke lenger smittefarlige. Så bli gjerne med! Vi håper at denne informasjonen kan være til hjelp for å avklare usikkerhet 🙂

 

Ta bilder

Vi håper at det er mange som tar med seg kamera til skeid. Får du noen spesielt fine blinkskudd blir vi veldig glade om du kan dele bildene med oss. De vil gjøre seg veldig godt i videre markedsføring av Helgeland Skeid. Send bilder til grete.meisfjord@hotmail.com og gi samtidig info om hvem det er bilde av. Husk å spørre personen om det er greit at du tar bilder av dem og deler disse.

Ditt bidrag

Vi ber om at alle som planlegger å delta hører med sine nærmeste om de kan stille som funksjonærer på skeidet. Det er mange oppgaver som skal betjenes og vi trenger minst 26 personer for å kunne gjennomføre arrangementet. Ta kontakt med Per Heimstad på tlf 917 50 235 og bidra med din hjelp i varierte funksjonæroppgaver!

Gratis førstehjelpskurs for funksjonærer avholdes i forkant av skeid 2019. Torsdag 23. mai kl 19 i Marka (vgs).

 

Klær og shabraker med Helgelandsskeid logo

Det er også i år mulig å kjøpe gensere og hvite fine shabraker med Helgelandsskeid sin logo på.

Varene kan prøves og kjøpes i sekretariatet. Jakke og genser har flere størrelser. Shabrak er i str full, dressur modell.

Hvit shabrak LamiCell dressur kr 610,-

 

 

 

 

 

 

Genser med glidelås kr 300,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hettejakke kr 400,-